Societat

Salut estima que l'any vinent es detectaran 37.000 nous casos de càncer a Catalunya

Salut

El Departament de Salut ha presentat els resultats dels darrers tres anys del Pla Director d'Oncologia en què s'ha destacat que des del 1995 hi ha un descens de la mortalitat per càncer a Catalunya d'un 1,04% en homes i un 1,44% en dones, tenint en compte en aquesta estadística sobretot l'important increment de població en aquest període.
Segons ha destacat la consellera de Salut, Marina Geli, actualment entre els homes el càncer més freqüent és el de pròstata, que representa un 20%, seguit del de pulmó amb un 16%. Entre les dones el càncer de mama és el més freqüent amb una incidència del 30%, seguit del colorectal amb 15%.

Aquest pla director també estima que l'any vinent es detectaran a Catalunya 37.000 nous casos de càncer i que actualment el 2,5% de la població catalana pateix o ha patit un càncer.

La consellera Geli també ha destacat que en les dones el càncer ja ha deixat de ser la primera causa de mort, i que ara ho són les malalties cardiovasculars. A més entre les novetats pel pròxim any destaca que es començarà a fer un Registre del Càncer a Catalunya, que podria estar en marxa al 2009


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.