Societat

Científics barcelonins descobreixen un nou codi en el genoma

Ciència

Científics del Barcelona Supercomputing Center (BSC-IRB) i de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Barcelona han descobert un nou codi en el genoma que influeix en la regulació de l'expressió gènica, el mecanisme que dicta quan i en quin teixit s'han d'expressar els gens.

L'existència del nou codi, resultat de les investigacions dutes a terme l'any passat i publicades a "Genome Biology", permetrà "començar a entendre millor l'estructura de l'ADN i conèixer les bases moleculars de certes malalties com el càncer", segons que han expressat en un comunicat avui.

L'equip format per Modesto Orozco i David Torrents, del BSC-IRB Barcelona, ha localitzat "les regions del genoma encarregades de controlar l'expressió dels gens" i ha qualificat la troballa de "vital" per als camps de la biologia molecular, evolutiva i biomèdica.

El projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració de Francisco Javier Luque, de la Universitat de Barcelona, i els membres de l'Institut Nacional de Bioinformàtica (INB).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.