Societat

Ricardo Blázquez demana perdó pel paper de l'Església a la Guerra Civil

El president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), Ricardo Blázquez, ha demanat perdó pel paper de l'Església durant la Guerra Civil, en el discurs d'obertura de la XC Assemblea Plenària.

El Bisbe de Bilbao ha assegurat que "hi haurà moments per a donar gràcies a Déu pel que es va fer i per les persones que van actuar, i probablement en altres i davant d'actuacions concretes sense erigir-nos orgullosament en jutges dels altres, hem de demanar perdó i reorientar-nos".
Aquesta és la primera vegada que un president de la CEE fa una declaració d'aquest tipus. Blázquez, però, també s'ha referit a la Llei de la Memòria Històrica i ha afirmat que "no és encertat tornar al passat per a reobrir ferides i alimentar les desavinences".

Blázquez ha citat diferents documents de la CEE sobre la necessitat de perdonar per tots els que es van veure implicats en la Guerra Civil d'una i altra banda. "Recordem que la història no per enfrontar-nos, sinó per a rebre d'ella o la correcció per allò que vam fer malament o l'ànim per a continuar en el camí correcte".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un nou sistema per suplir les mamografies, a prova a Vall d'Hebron

Barcelona

L’autisme en positiu

Girona

Ja són 200 estudiants excel·lents amb pocs recursos econòmics els qui accedeixen a la universitat amb les beques de grau de la Fundació “la Caixa”

SOCIETAT

En favor de Caterina, acusada de bruixeria

Barcelona

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona