Societat

societat

La Policia Municipal de Girona manté que el model està “en fallida”

Reclamen als alcaldables que situïn la seguretat “com una prioritat” i alerten que s’estan cobrint actes “sota mínims”

La Policia Municipal de Girona critica que el seu model està “en fallida” i que la solució no passa tan sols per augmentar plantilla. Els agents, immersos des de fa mesos en un conflicte laboral, alerten que s’estan cobrint actes “sota mínims” i que això repercuteix no tan sols en la seguretat de la ciutadania, sinó també en la dels mateixos policies, segons informa l’ACN. Asseguren que la majoria d’efectius estan a punt d’arribar al topall de mobilitzacions que marca el conveni –quatre d’anuals– i que, si no s’arriba a un acord, als propers mesos la situació s’agreujarà. Per això, reclamen als alcaldables situar la seguretat “com una prioritat” perquè la ciutat no quedi “desprotegida”. Sobretot, quan hi ha actes que reclamen augmentar les patrulles al carrer.

La Policia Municipal de Girona s’ha concentrat aquest matí davant la comissaria de Bacià per fer evident el seu malestar. Ja han fet acte de presència en diversos mítings, coincidint amb la campanya del 28-M, però avui han reclamat als alcaldables que situïn la seguretat “al centre de les prioritats” i que el nou ajuntament sorgit de les municipals s’impliqui per trobar solucions al conflicte que s’arrossega des de l’estiu passat. Des de llavors, els policies no fan més hores extra. I tot i que es va arribar a un preacord per resoldre la situació, la mesa general de l’Ajuntament de Girona –on hi ha representats tots els sindicats– no va avalar el pacte. Els policies asseguren que la situació actual és “vergonyosa”, perquè s’estan cobrint massa actes sense els efectius necessaris, i ja alerten que si no es troba una solució, el problema s’agreujarà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.