Societat

ERC de Sant Cugat demana a l'alcalde de CiU que tregui la bandera espanyola durant la festa major

Política

La secció local d'ERC a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) ha sol·licitat a l'alcalde Lluís Recoder que la senyera onegi en solitari del balcó del consistori durant la inauguració aquest dijous de la nova plaça de la Vila, així com durant tota la celebració de la festa major que s'allargarà fins aquest diumenge.

Els republicans han instat l'ajuntament, que lidera l'alcalde Lluís Recoder (CiU), a complir amb l'adhesió a la campanya Un país, una bandera que promou que la senyera onegi en solitari durant la Diada de l'Onze de Setembre i la resta de festius oficials.

L'adhesió a la campanya ha estat reiterada per tots els grups municipals a excepció del PP durant el ple municipal del setembre passat, després que s'aprovés l'adhesió a aquesta campanya cinc anys abans amb el suport dels grups de PSC, ERC i ICV-EUiA.

El portaveu municipal d'ERC, Raül Grangé, ha considerat que "les figures emergents dins de CDC haurien de tenir molt clares aquestes coses", i ha concretat que "seria molt bo per al país que el seu projecte polític trenqués amb la submissió a Espanya".

Aquesta no és la primera vegada que les banderes presents al balcó del consistori suposen un conflicte entre les formacions polítiques de Sant Cugat, perquè el grup municipal del PP va denunciar davant de la delegació del govern que la bandera espanyola no va onejar juntament amb la senyera durant la Diada de l'Onze de Setembre passada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.