Societat

Els professors catalans de religió lamenten que, si és assignatura optativa a Batxillerat, els alumnes escolliran altres matèries

El president de la Federació d'Ensenyants de Religió de Catalunya (FERC), Bernat Villaronga, ha criticat aquest dissabte que el Decret de Batxillerat de la Generalitat inclogui la religió com a matèria optativa, ja que podria fer que els alumnes de Batxillerat optessin per altres assignatures pròpies de la seva especialitat. Villaronga ha dit, per exemple, que un alumne de l'itinerari de Ciències i Tecnologia que pugui escollir entre optatives "de reforç" com Matemàtiques o Química i l'assignatura de Religió, "escollirà" la primera opció.

Per aquesta raó, malgrat que el Decret inclourà finalment la matèria de Religió dins de l'horari lectiu, Villaronga ha expressat que la federació a què representa està només "prudentment satisfeta" amb la decisió de la Generalitat. La Generalitat espera aprovar aquest Decret en un mes i mig després de superar el període d'exposició pública.

Villaronga ha lamentat també que no s'hi inclogui la nota d'aquesta matèria com a part del còmput final, malgrat que obliga als qui l'escullin a aprovar-la. Ha titllat aquest fet de "contradicció", ja que "no s'entén" per què ha de diferenciar-se aquesta assignatura de la resta.

Sobre el projecte de la Generalitat de deixar fora de l'horari lectiu a l'assignatura de Religió, Villaronga ha censurat la Conselleria d'Educació perquè amb aquesta proposta obligava els alumnes a passar dues hores setmanals més a classe. Villaronga ha insistit que, en incloure-la dins de l'horari lectiu, la Generalitat "ha entès" que no es poden "sumar" hores, perquè seria un "càstig". Cap sistema d'educació europeu fa que els seus alumnes cursin "més hores" de les establertes, ha assegurat el president de la FERC.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.