Societat

Pagament anual a l'àrea verda de la Barceloneta

Trànsit

L'Ajuntament de Barcelona farà una prova pilot al barri de la Barceloneta durant el 2009 per estudiar la viabilitat d'instaurar un pagament anual de les àrees verdes per a residents, que ara han de renovar el tiquet cada setmana.

Aquesta fórmula de pagament anual, que ja s'utilitza en altres ciutats de l'Estat, és una reivindicació de molts ciutadans, que consideren que aquest sistema és molt més còmode, ja que no obliga el propietari del vehicle a haver de canviar el rebut cada setmana, amb el risc que implica un possible oblit: una multa de 48 euros, amb un 50% de descompte si el pagament es fa al moment.

Els residents del barri de la Barceloneta seran els primers a assajar el nou sistema, que "s'estendrà a la resta de la ciutat en cas que es mostri eficaç", va dir ahir el regidor de mobilitat, Francesc Narváez.

Aquest nou sistema compleix els objectius de l'aparcament regulat en superfície, però alhora ofereix més confort als residents, que a més de deslliurar-se d'aquesta "molèstia" setmanal no hauran de buscar un familiar o un amic perquè ho faci per ells mentre són fora de la ciutat durant més d'una setmana, com succeeix ara. Excepte a l'agost, en què la majoria de zones d'aparcament queden inhabilitades.

Narváez va avançar que el preu global de l'abonament serà similar al que ara es paga durant l'any. S'obtindrà un distintiu que es col·locarà al vehicle a la vista dels vigilants . La Barcelona té alguns espais d'aparcament reservats als residents, com altres barris de Ciutat Vella. El regidor va destacar que l'Ajuntament mantindrà tots els elements de control al barri, perquè els residents "no abusin" de l'àrea verda i la monopolitzin. Per això hi ha força places de rotació amb zona blava.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pere Sala
Ambientòleg, director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya

“Ordenar i gestionar bé el paisatge també és rendible”

Olot

La sal més salada: Cardona comercialitza per fi una sal comestible, de gran qualitat i puresa

Cardona
Marc Sabater Armengou
Independents de Vilanova - Som Poble - Alternativa Municipalista

“La nostra acció passa per la crítica constructiva al govern”

Peralada
SOCIETAT

Terrassa impulsa la marca de ciutat per projectar-se a l’exterior

Terrassa
SOCIETAT

Projecte europeu de memòria històrica amb joves de Granollers

Granollers
SOCIETAT

Nova campanya del Carnet Jove de la Cerdanya

Puigcerdà
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona