Societat

El temporal de llevant torna a colpejar la platja de s'Abanell de Blanes i s'endú un terç de la sorra

El temporal d'aquests últims dos dies s'ha acarnissat una vegada més amb la platja de s'Abanell de Blanes. Les onades s'han menjat una tercera part dels 150.000 metres cúbics de sorra que el departament de Costes va dipositar fa només una setmana a la platja, una operació que va costar 1,2 MEUR i que va significar que s'Abanell tornés a tenir entre 15 i 20 metres d'amplada en el seu tram nord, entre sa Palomera i els Pins. Aquest diumenge, l'amplària en aquest sector ja no arriba als deu metres mentre la part sud de la platja, davant els càmpings i hotels, i on no s'hi van fer tasques de regeneració, el mar s'ha menjat una mica més de terreny i ja ha engolit tot el passeig marítim.
Segons el president de l'Associació de Càmpings de Blanes, Joaquim Rabassa, s'ha tingut sort que el temporal de llevant ha estat de curta durada 'i tampoc ha estat molt fort'. 'Però ja es veuen les conseqüències, el mar s'ha emportat una part important de la sorra que va portar el departament de Costes', ha comentat Rabassa. 'I ha posat en evidència que el problema continua i que no són aportacions de sorra el que necessitem sinó una solució definitiva', ha assenyalat el president de l'Associació de Càmpings de Blanes. 'El problema és que ja varem anar a exposar la nostra situació a Madrid, al Ministeri de Medi Ambient, i ens va semblar que no hi havia molt d'interès', ha lamentat Rabassa.

A tot això s'ha d'afegir que és a la part centre i sud de s'Abanell, davant dels càmpings i hotels, on la situació és més crítica i on el mar ha engolit tota la platja i pràcticament tot el passeig marítim. Aquest tram depèn de la Generalitat i no es va veure beneficiada per les aportacions de sorra de la setmana passada efectuades pel departament de Costes. 'Aquí no es va fer res, la platja ja no existeix i el passeig tampoc', ha criticat el president de l'Associació de Càmpings de Blanes. És per això que tant el consistori blanenc com els hotelers i els propietaris dels càmpings han demanat al Govern que arregli abans de l'estiu aquest sector de la platja.

'Amb l'estat actual aquesta zona és perillosa i algú hi podria acabar prenent mal', ha explicat Rabassa, que és propietari del càmping s'Abanell, just on el mar ha començat a engolir el passeig marítim. Davant aquest panorama, els empresaris turístics de Blanes es mostren preocupats davant la reacció de les agències de viatges i dels turistes. 'Els clients que tenim aquí es desesperen perquè veuen que, dia a dia, la platja va minvant', ha recordat el president de l'Associació de Càmpings de Blanes, que aquest dilluns tindrà una reunió a l'Ajuntament per tal de tractar sobre el futur de s'Abanell.

'Hem de lluitar per una solució definitiva perquè així no es pot estar tota la vida', ha finalitzat amb contundència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.