Societat

L'operació sortida culmina sense embussos i amb una gran fluïdesa de trànsit

L'operació sortida d'estiu ha culminat sense embussos i amb una gran fluïdesa de trànsit, cosa que contrasta amb el caos sofert l'any passat, quan hi va haver retencions de fins a 70 quilòmetres que van obligar per primera vegada a Catalunya a aixecar les barreres dels peatges.

Segons que han informat fonts del Servei Català del Trànsit (SCT), cap a les 14.00 hores ja havien sortit el 98% dels 465.000 vehicles que estava previst que abandonessin l'àrea de Barcelona entre la tarda d'ahir i el matí d'avui.

A les 15.00 hores s'ha donat per finalitzat el dispositiu especial de trànsit d'aquesta tranquil·la operació sortida, que ha culminat sense retencions ni embussos.

El director de l'SCT, Josep Pérez-Moya, ha atribuït les poques retencions registrades a les carreteres catalanes a la sortida escalonada dels conductors, així com les mesures adoptades, en concret el tercer carril de l'AP-7 a Tarragona i l'eliminació dels peatges troncals d 'aquesta autopista al Vendrell i Tarragona.
Pérez-Moya ha destacat que la sortida de vehicles ha estat "molt pausada i escalonada" cosa que ha permès que la tranquil·litat hagi estat la nota dominant i que les retencions hagin estat, fins i tot, inferiors a les previstes per l'SCT.

Principals problemes
Els principals problemes i retencions s'han produït en l'AP-7, en els peatges de Martorell i La Roca, a la província de Barcelona; a la zona nord en la sortida de Figueres (Alt Empordà); i al Vendrell i Tarragona, en el sud, a més d'en la C-31 a Platja d'Aro (Girona).

En concret, en els moments de màxima concentració de vehicles s'han registrat cues en l'AP-7, en el peatge de Martorell cap a Tarragona -7 quilòmetres-; al Papiol -7 quilòmetres-; en el peatge de La Roca -3 quilòmetres-; i a Tarragona -3 quilòmetres-.

També hi ha hagut nou quilòmetres de cua en la N-145, a Valls de Valira, en direcció a Andorra, després que la frontera hispano-andorrana, tancada des de minuts abans de les 20.00 hores d'ahir a causa del desbordament del riu Runer com a conseqüència d'una tromba d'aigua que va caure en el Principat, s'ha reobert poc després de les nou d'aquest matí.

Així mateix, també s'ha hagut de tallar des de la matinada fins a la primera hora del matí l'AP-7 en direcció Girona a l'altura de Sant Celoni després d'un xoc frontal entre dos vehicles en el qual han mort un ciutadà espanyol i un altre francès i altres dos francesos han quedat ferits de gravetat

Amb relació als accidents, Pérez-Moya ha subratllat que és necessari ser "molt prudent" i esperar a que finalitzi l'operació sortida per fer balanç.

Per ara, el nombre d'accidents és menor ja que dissabte de l'any passat es van produir fins a quatre accidents amb cinc víctimes mortals i, en el que portem de dia, hi ha hagut l'accident de Sant Celoni, amb dues víctimes mortals i tres ferits greus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un nou sistema per suplir les mamografies, a prova a Vall d'Hebron

Barcelona

L’autisme en positiu

Girona

Ja són 200 estudiants excel·lents amb pocs recursos econòmics els qui accedeixen a la universitat amb les beques de grau de la Fundació “la Caixa”

SOCIETAT

En favor de Caterina, acusada de bruixeria

Barcelona

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona