Societat

El penal de Girona sobre violència domèstica està “col·lapsat”

No pot fixar judicis ràpids fins al novembre del 2024

Un any i mig per a un judici ràpid. Aquesta és la situació al jutjat penal 6 de Girona, amb competència exclusiva en matèria de violència contra la dona. És una de les dades més rellevants de la memòria judicial del 2022, que radiografia la situació als 58 jutjats de les comarques gironines i les quatre seccions de l’Audiència de Girona i que ha presentat aquest dilluns Adolfo García Morales. Morales ha subratllat que aquest òrgan judicial està “bastant col·lapsat” i que té un 50% d’assumptes pendents més. A la càrrega de feina del jutjat s’hi ha sumat una situació excepcional que l’ha saturat. La magistrada que hi havia va cursar baixa per malaltia deixant pendents una vuitantena de sentències. Com que no s’ha pogut reincorporar, s’han hagut de tornar a repetir tots aquest judicis, informa l’ACN.

La memòria també reitera la necessitat de crear un nou jutjat de primera instància a Girona, un mixt a Figueres i que la secció segona de l’Audiència tingui un magistrat més. “Sembla que les tres peticions estan en marxa tot i que no sabem quan podrà ser. Per demanar en demanaríem més, però sembla que la carta als reis no arriba per a més que aquests tres i si els aconseguim ja ens podríem donar per molt satisfets”, ha exposat García Morales.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia