Societat

Una nova plataforma reclama un referèndum sobre la venda de l'aigua dels pous tarragonins a Barcelona

ZONA METROPOLITANA

La Coordinadora d'Entitats del Camp de Tarragona i la Federació d'Associacions de Veïns Segle XXI de Tarragona, que conjuntament engloben més de 70 entitats, han creat la plataforma L'aigua no ens la prendran. El seu principal objectiu és lluitar contra l'acord del darrer ple de l'Ajuntament de Tarragona en què es va donar el vistiplau per vendre l'aigua dels pous de la ciutat a Barcelona mentre duri el decret de sequera.

Des de la plataforma s'ha reclamat que se celebri un referèndum popular per 'evitar manipulacions' i perquè siguin els veïns de la ciutat els que acabin decidint si aquesta mesura es porta a terme o no. Els responsables de la nova plataforma han apuntat que els aqüífers podrien tornar a salinitzar-se i han afegit que, si això no fos així, no entenen perquè Tarragona utilitza l'aigua del riu Ebre si amb els seus propis recursos en tindria prou.

També sospiten que la mesura es pugui convertir en un 'transvasament encobert' de l'aigua de l'Ebre cap a Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.