Societat

societat

Lleida i la Catalunya Central, pendents encara de ruixats intensos

Protecció Civil ha desactivat l’alerta del Pla Inuncat al nord-est de Catalunya

Protecció Civil ha desactivat l’alerta del Pla Inuncat al nord-est de Catalunya però manté la situació de prealerta perquè durant aquesta nit encara es preveuen ruixats intensos a Lleida i a la Catalunya Central. Com informa l’ACN, les fortes pluges caigudes ahir a la tarda van obligar a tallar carreteres i van provocar 455 trucades al telèfon d’emergències associades a 321 incidents, la majoria provinents del Vallès Occidental (60%). Els Bombers de la Generalitat van rebre un total de 207 avisos per serveis relacionats amb la tempesta, la majoria per fer front a inundacions i filtracions. Es va activar també el Grup d’Actuacions Especials Subaquàtic per rescatar persones que es van veure atrapades per un increment sobtat de zones inundables, però no es van haver de lamentar danys personals greus.

Les pluges, acompanyades d’intenses tempestes, van afectar especialment les comarques centrals de Catalunya, a més del Vallès i l’interior de Girona. Les precipitacions van provocar inundacions a Terrassa, on les rieres i la xarxa de clavegueram van estar a punt de desbordar-se i el xàfec va acabar arrossegant vehicles estacionats als carrers i elements del mobiliari urbà.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha informat que durant aquesta nit hi ha probabilitat de superar intensitats de 20 l/m2 en 30 minuts a les comarques de Lleida i de la Catalunya Central.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia