Societat

Espanya rep 680 milions d’euros d’Europa per desplegar el 5G en zones rurals

Les instal·lacions hauran d’entrar en funcionament com a molt tard el febrer del 2026

La Comissió Europea ha autoritzat d’ajuts a Espanya per valor de 680 milions d’euros per contribuir al desplegament de xarxes mòbils 5G en zones rurals amb poca cobertura. Els projectes es finançaran íntegrament a través de Mecanisme de Recuperació i Resiliència i les ajudes arribaran en forma de subvencions directes als operadors de comunicacions electròniques, segons ha detallat l’executiu comunitari en un comunicat. Per altra banda, els beneficiaris s’escolliran a través d’un procediment de selecció “obert, competitiu, transparent i no discriminatori” i l’import màxim per cada beneficiari cobrirà fins a un 90% dels costos de les instal·lacions.

Les zones que se’n podran beneficiar seran aquelles que tenen menys de 10.000 habitants i on actualment no es desenvolupa cap inversió -o no se’n preveu cap- en xarxes de 4G que proporcioni velocitats de descàrrega de, com a mínim, 50 Mbps.

Els ajuts es podran concedir fins al 31 de desembre de 2025 i les xarxes mòbils 5G hauran d’entrar en funcionament, a tot tardar, el febrer del 2026.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.