Societat

societat

Desarticulada a Sabadell una violenta xarxa de tràfic de dones

El grup criminal obligava les seves víctimes, algunes menors, a robar i prostituir-se

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional han desarticulat un grup criminal format per sis persones que captava dones d’origen bosnià i croat, algunes menors, per obligar-les a casar-se amb membres del grup, prostituir-se i cometre furts a l’àrea de Barcelona i Madrid. La policia ha alliberat quatre víctimes i ha arrestat quatre persones a Sabadell i dues a Madrid, informa l’ACN. L’organització actuava a l’Estat espanyol però formava part d’una banda més amplia integrada per clans d’origen bosnià repartits per tot Europa.

La investigació va arrencar a principis de l’any passat i gràcies a la coordinació policial internacional, els Mossos van detectar diverses víctimes de delictes de tràfic de persones. Els investigadors van constatar que el grup amb base a Sabadell i Madrid es dedicava, mitjançant engany o falses promeses, a captar dones de països de l’est d’Europa, algunes quan encara eren menors d’edat. Fent servir la violència, les forçaven a cometre activitats delictives, sobretot furts a zones molt turístiques i a les xarxes de transport públic de ciutats com Barcelona, Milà i altres capitals europees. Segons la policia, les dones eren explotades i fins i tot hi havia membres del clan –que era molt violent– que venien les seves filles a canvi de diners per després forçar el seu matrimonis amb membres d’altres clans. Després, les menors eren explotades per les seves parelles.

Entre els objectes intervinguts hi ha set rellotges valorats en més de 200.000 euros, joies, un cotxe i nombrosos dispositius electrònics. La investigació, tutelada pel Jutjat d’Instrucció número 21 de Barcelona i la Fiscalia d’Estrangeria de Barcelona, continua oberta i no es descarten noves detencions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia