Societat

Blanes parteix el Concurs de Focs per no coincidir amb les eleccions

La logística que comporta ho fa incompatible, de manera que el festival serà els dies 21 i 22 d’una banda, i del 24 al 26 de l’altra

L’anunci de la convocatòria de les Eleccions Generals pel diumenge 23 de juliol afecta al 51è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes així com la Festa Major de Santa Anna, que s’articulen al voltant del 21 al 28 de juliol. Com que les eleccions cauen jut al mig, després d’analitzar-ho, l’Ajuntament de Blanes ha decidit alterar el calendari inicialment programat perquè la logística que comporta organitzar els dos actes és incompatible. En aquest sentit, si el festival pirotècnic estava previst que es fes des del dissabte 22 de juliol fins al dimecres 26, finalment el concurs de focs es farà partit en dos períodes, avançant un dia el seu inici per mantenir les cinc jornades previstes. I s’ha suspès l’actuació que s’hauria d’ha fet el diumenge 23 de juliol, data de les eleccions.

Així, hi haurà d’una banda una primera tongada de focs, el divendres 21 i el dissabte 22 de juliol, i de l’altra del dilluns 24 al dimecres 26, deixant el dia 23 sense que es dispari cap espectacle pirotècnic. Pel que fa als actes previstos amb motiu de la Festa Major pel diumenge 23, s’ha canviat també el Correfoc, que es farà el primer dia de la Festa Major i del Concurs de Focs.

El concurs, incompatible amb les eleccions

Segons informa l’Ajuntament de Blanes, la principal raó per haver suspès la jornada del diumenge al 51è Concurs Internacional de Focs d’Artifici és que el festival pirotècnic compta amb un pla de seguretat i emergències que implica la mobilització de prop de 300 efectius entre agents de policia, bombers, protecció civil, sanitaris i equips de suport. Aquest volum de mobilització feia impossible que es pogués compaginar amb el desplegament necessari que cal garantir en una jornada electoral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.