Societat

Primer pas per incorporar la Intel·ligència Artificial al sistema de salut

Un programa ajudarà a avaluar un centenar d’eines aplicables a diferents àmbits

El diagnòstic de càncer de pell, la retinopatia diabètica o la radiografia de tòrax són camps amb projectes més avançats

Primer pas per començar a incorporar la intel·ligència artificial (IA) al sistema de salut català. El conseller de Salut, Manel Balcells, ha explicat aquesta tarda que el departament ha engegat aquest dilluns un programa per avaluar prop d’un centenar d’eines d’IA, aplicables a diferents àmbits, amb l’objectiu de fer un seguiment del seu desenvolupament i, si es consideren útils, poder aplicar-les finalment al sistema.

El propòsit final de la iniciativa és poder millorar el diagnòstic dels pacients i fer més eficient el sistema. Balcells ha explicat que en algun dels àmbits on s’han detectat projectes d’IA més avançats són en el diagnòstic de càncer de pell, la retinopatia diabètica o la radiografia de tòrax. També han destacat la seva eficiència en l’ús racional dels medicaments.

Durant la presentació, el doctor José Ibeas, director del programa Salut/IA, ha admès que l’aplicació de la IA al sistema “portarà temps” i Balcells ha insistit que sempre serà “un instrument d’ajuda sota la tutela del clínic”.

Balcells també ha subratllat que és un “programa novedós, que no té precedents a l’àmbit estatal i ha insistit que “la IA ben aplicada ens pot ajudar a millorar el diagnòstic dels pacients, l’eficiència i la sostenibilitat del sistema”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia