Societat

societat

Suport unànime al tren tram de la Costa Brava en l’últim ple ordinari de la Diputació

L’ens es compromet a incentivar-ne un a la Selva Marítima i a fer el seguiment del que està en marxa entre Olot i Girona

Suport unànime dels sis partits que formen la Diputació de Girona (Junts, ERC, PSC, CUP, Independents per la Selva i Tots per l’Empordà) a la creació d’un tren tram a la Costa Brava. Segons informa l’ACN, l’acord del ple contempla que es faci un seguiment de l’estudi que hi ha en marxa en el tram entre Girona i Olot i que connecta la Costa Brava central. Per altra banda, també es compromet a donar suport a un altre futur recorregut que enllaci poblacions de la Selva Marítima. D’aquesta manera, la moció que s’ha aprovat aquest dimarts assenyala que es tracta d’una infraestructura que beneficiarà els ciutadans de les diferents comarques per on passarà, una d’elles el Baix Empordà, que és una de les impulsores del projecte.

Així doncs, Junts, ERC, PSC, CUP, Independents per la Selva i Tots per l’Empordà han mostrat la seva voluntat que el tren tram acabi sent una realitat, primer el que uneix Olot i Girona i posteriorment un altre que es desenvoluparia a l’entorn de la Selva Marítima. En aquest sentit, la Diputació posa en valor que es tracta d’un mitjà de transport estès per tot Europa i que es veu com “una alternativa viable, sostenible, assequible, accessible, saludable i extremadament eficient en termes mediambientals i energètics”.

A més, la proposta té en compte que el tram entre Olot-Banyoles-Girona, al voltant del massís de les Gavarres, a la Costa Brava i a la Selva Marítima ja té precedents de diferents línies de ferrocarrils de via estreta que van existir fins als anys seixanta entre Olot i Girona així com entre Palamós, Girona i Banyoles.

D’aquesta manera, amb aquest nou mitjà de transport cal sumar-hi que es reduiria l’ús del vehicle privat i es faria una “aposta decidida per la mobilitat col·lectiva, sostenible i eficient”. Per tot plegat, la Diputació demana a la Generalitat que acordi una previsió de recursos i la inversió necessària per dur a terme el projecte, i que faci les reserves de sòl necessàries.

En aquest sentit, l’ens, que aquest dimarts ha celebrat el seu darrer ple d’aquesta legislatura, recorda que l’any 2008 la Diputació de Girona va encarregar i portar a terme l’estudi tècnic per impulsar el tram tren en la coneguda com a ’anella de les Gavarres’, un estudi del qual parteix la proposta del tram tren de la Costa Brava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia