Societat

Aragonès: “La pobresa és la ferida social més important que tenim”

El president de la Generalitat agraeix a les entitats socials l’esforç en el 20 aniversari de la Taula del Tercer Sector

Francina Alsina demana l’aprovació de la Llei del Tercer Sector

El president del govern ha afirmat avui que “la pobresa és la ferida més important que tenim”. Ho ha fet durant la seva intervenció en l’acte de commemoració del vintè aniversari de la Taula del Tercer Sector, on ha agraït a les entitats que hagin “construït una veritable agenda en les polítiques socials” i ha destacat que “davant la por i la incertesa”, són imprescindibles “l’organització col·lectiva i uns governs còmplices per crear un futur millor”.

Per la seva banda, la presidenta de la Taula del Tercer Sector Social, Francina Alsina, ha explicat que “durant dues dècades hem treballat pel bé comú i hem construït igualtat, inclusió i justícia social, tot allò que alguns s’obstinen a destruir”.

“No defallim, no deixem que guanyin més terreny, siguem atrevides, no tinguem por a explicar-nos bé, però fem-ho conjuntament perquè la cohesió social està en risc greu”, ha opinat.

Alsina ha demanat a Aragonès que acceleri l’aprovació de la Llei del Tercer Sector Social, en tràmits en el Parlament de Catalunya des de fa un any.

A la celebració han acudit unes 200 persones i s’han sentit testimonis de persones de diferents edats. TAmbé ha comptat amb la intervenció de Maria Eugènia Gay, en representació de l’Ajuntament de Barcelona, i Carlos Susias, de l’organització EAPN Espanya i Europa.

Gay ha anunciat que el nou alcalde barceloní, Jaume Collboni, rebrà als representants de la Taula aquest proper divendres, i ha reafirmat la seva aposta per enfortir la col·laboració amb el tercer sector social.

Asunción Forcada, de la Fatec ha instat a les administracions a posar-se les piles perquè “encara n’hi ha molts drets que no són efectius. Queda molt camí per recórrer, no de paraula, de fets”

La Taula del Tercer Sector Social, que va començar la seva marxa fa ara vint anys, agrupa actualment 35 federacions i grans organitzacions socials que, al seu torn, aglutinen més de 3.000 entitats.

Fonts de la Taula consideren que aquestes entitats atenen a gairebé dos milions de persones en situació de pobresa i exclusió social a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia