Societat

El 70% de les dones ateses en serveis per a drogodependents va patir violència masclista

Bona part de les dones que han estat ateses en diferents serveix d’atenció a persones drogodependents han patit algun tipus de violència masclista. Segons un comunicat de la Coordinadora de Comunitats Terapèutiques, Pisos de Reinserció i Centres de Dia per a Drogodependents de Catalunya, un 70% de les dones ateses en diferents centres l’any 2022. En concret, la Coordinadora detalla que les dones que han patit violència arriben al 63% en les comunitats terapèutiques, a un 70% en els pisos de reinserció i al un 71% en els centres de dia.

La Coordinadora, formada per 13 entitats, ha fet públic aquestes dades amb motiu del Dia Internacional de la Lluita contra l’Ús Indegut i el Tràfic Il·lícit de Drogues, que es commemora cada 26 de juny.

El conjunt d’entitats que hi treballen en la rehabilitació de persones drogodependents, ha dissenyat durant els darrers anys programes específics per sensibilitzar els equips de la importància d’aplicar la perspectiva de gènere i s’ha fet formació per poder abordar de manera més efectiva les violències que pateixen les dones.

Segons la Coordinadora, aquesta tasca ha derivat en un increment del nombre de dones que ingressen en aquests serveis i en una millora en la intervenció terapèutica.

Tot i així, “encara es constaten més dificultats en les dones per accedir a dispositius de tractament”, entre altres causes, “per la manca de suport social a la criança dels nens, el pes de l’estigma i els dèficits estructurals que fan que els serveis estiguin masculinitzats”.

La Coordinadora de Comunitats Terapèutiques, Pisos de Reinserció i Centres de Dia per a Drogodependents de Catalunya va atendre més de 2.000 persones l’any passat a Catalunya, entre les quals “predomina el perfil de pluriconsumidor”, sobretot de cocaïna i alcohol.

A més, tenen un trastorn psíquic associat la meitat de les persones ateses a Comunitats Terapèutiques, un 62,2 % de les tractades a Pisos de Reinserció i un 60,3 % de les que acudeixen als Centres de Dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia