Societat

Absolt l’independentista que va ferir greument en un ull un legionari

L’Audiència conclou que va actuar en legítima defensa i condemna a dos anys de presó l’agressor

Els fets van passar durant la Diada del 2020 a Vilanova i la Geltrú

Un independentista s’enfrontava a una petició de 4 anys de presó i 104.000 euros d’indemnització per haver donat un cop de puny a un legionari que li va causar una important pèrdua de visió de l’ull esquerra. Va ser durant la Diada del 2020 a Vilanova i la Geltrú i, un cop celebrat el judici, l’Audiència de Barcelona no només l’ha absolt per entendre que va actuar “en legítima defensa” sinó que ha condemnat el legionari a dos anys de presó per un delicte de lesions i amenaces amb l’agreujant de discriminació per la ideologia de la víctima.

En la sentència, el tribunal considera provat que va ser el legionari el primer que va atacar per l’esquena a l’independentista. Aquest venia d’haver participat a la manifestació de la Diada i portava una bandera estelada al coll. Tornava a casa amb la seva parella, quan el legionari, que portava una samarreta de la legió, se li va encarar i li va cridar: “El de la bandereta, vina aquí, treu-te la bandera, et mato”. L’independentista va continuar caminant, intentant calmar la parella, que tenia por, però l’altre el va seguir i la va propinar “un fort cop a l’esquena, al temps que intentava treure-li la bandera del coll”. Va ser llavors quan el jove independentista es va girar i li va llençar “un cop de puny lateral que va impactar en el nas i l’ull esquerra”. Ràpidament va intervenir la policia local de Vilanova que el van portar a l’hospital. A l’atestat policial consta que quan li van preguntar què havia passat, ell va respondre: “sóc legionari i els legionaris sempre es fiquen en problemes”.

Alerta Solidària s’ha felicitat per l’absolució de l’independentista i ha qualificat la sentència de “justa”. Ha recordat que va ser un succés que “ell no va buscar, que no volia i que l’ha traumatitzat des d’aquell dia, l’11 de setembre de 2020”.

“Teníem clar que només es va defensar, però també que l’eximent completa de legítima defensa s’aprecia en rares ocasions, i era per a nosaltres tot un repte”, han indicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.