Societat

Detenen un jove per robar en 64 vehicles en garatges del Poble-sec

Successos

Els Mossos d'Esquadra han detingut Belkacem S., de 18 anys, de nacionalitat algeriana i veí de Barcelona, com a presumpte autor de 64 robatoris en vehicles estacionats en garatges del barri del Poble-sec de Barcelona. El jove, que ha estat detingut diverses vegades, ha quedat sempre en llibertat després de declarar davant el jutge.
El detingut actuava de nit, normalment a la matinada, i escollia sempre aparcaments privats, de manera que en una sola nit i en un espai molt reduït de temps forçava fins a una vintena de cotxes i l'espai interior dels seients de les motocicles estacionades per sostreure els cascos. Posteriorment, marxava del lloc dels fets i amagava els objectes sostrets en l'habitació del garatge on els Mossos van trobar el material robat.

Els Mossos van detenir el jove el 18 de març a les quatre de la matinada, precisament quan sortia del garatge on amagava els articles robats. L'infractor portava un aparell de música i després d'identificar-lo i comprovar que tenia antecedents, els agents li van requisar l'aparell perquè no va poder demostrar que era seu. Amb tot, com que la porta de l'aparcament no estava forçada, el van deixar en llibertat.

L'endemà, però, els Mossos van poder comprovar que en una habitació del garatge hi havia amagats diversos materials robats dels vehicles. I és que Belkacem tenia la clau del garatge. Després de comprovar que l'aparell de música havia estat robat, els agents el van detenir.

En llibertat
Belkacem S. va quedar en llibertat el dijous 20 de març després de declarar davant el jutge. Una setmana després, el dijous 27 de març, els mossos el van tornar a detenir quan, juntament amb tres joves més, intentava entrar a robar en un domicili del districte de Sants-Montjuïc.

Després de passar a disposició judicial, el jutge el va deixar en llibertat amb càrrecs.

Precedents
Fa dos mesos, els Mossos ja van detenir in fraganti Belkacem, juntament amb tres joves més, gràcies a l'avís d'un veí que va alertar els Mossos que hi havia uns joves encaputxats que estaven trencant els vidres de diversos cotxes estacionats al carrer. En aquella ocasió, els Mossos van relacionar els detinguts amb el robatori que havia tingut lloc el dia abans a 24 cotxes d'un garatge.

Els detinguts van poder accedir en aquest aparcament amb el comandament a distància del pare de Belkacem, que habitualment aparcava el vehicle en aquest garatge.

Belkacem també va quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar davant el jutge.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.