Societat

Absolt el bomber agredit per mossos en una protesta contra la detenció de Puigdemont

El jutge considera que la reacció del jove va ser “merament defensiva”

D’agredit a imputat i ara finalment absolt. Aquest ha estat el periple que durant cinc anys ha hagut de patir el bomber Joan Domènech, que va denunciar una agressió per part d’agents de l’ARRO durant el tall a la NII a Soses el 27 de març del 2018 per protestar per la detenció de l’expresident Carles Puigdemont. Domènech hi va anar a protestar i va acabar a urgències després de ser tirat a terra, colpejat i asfixiat fins a perdre el coneixement. Va presentar denúncia contra els mossos però aquesta es va arxivar per entendre que havien fet “l’ús de la força mínima imprescindible per poder-lo immobilitzar”. En canvi, va prosperar una denúncia contra ell per desobediència. Avui el grup que li ha donat suport tot aquest temps i Alerta Solidària ha fet pública la sentència. El jutjat penal 2 de Lleida l’ha absolt de tots els càrrecs Joan Domènech perquè ha conclòs que ell no va intentar atacar ni desobeir cap agent i les seves reaccions van ser “merament defensives”, com així consta a la mateixa sentència.

Des d’ Alerta Solidària , que han difós el vídeo amb l’actuació dels mossos, han mostrat la seva intenció de demanar que es reobri la investigació contra els agents perquè li van produir “ofegament“ durant l’actuació que va motivar que hagués de ser atès al servei d’urgències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.