Societat

Geli afirma que Catalunya hauria de rebre el doble del que rep per a la sanitat

Salut

La consellera de Salut, Marina Geli, ha dit aquest dimecres que Catalunya hauria de "rebre aproximadament el doble" del que rep per millorar el finançament i la sostenibilitat de la Sanitat, per la qual cosa ha sol·licitat una revisió dels criteris i un augment dels fons de cohesió.
En un recés del Consell Interterritorial de Salut, Geli ha recordat que l'any passat Catalunya va rebre 14 milions d'euros, i hauria d'haver rebut "14 milions més addicionals", fonamentalment, ha dit, "a causa de les persones desplaçades".

Després de destacar que s'està celebrant "un dels millors consells interterritorials", ha comentat que totes les comunitats coincideixen a dir que no volen "canviar el model", però existeix "insuficiència financera".

Creixement de la població
Geli ha recordat que a Catalunya s'ha produït un creixement poblacional de més d'un milió de persones en cinc anys, i des de l'any 1999, en què es va pactar el model de finançament autonòmic, no s'ha tornat a revisar l'element de la població.

Per tant, la consellera ha dit que s'ha pres el compromís d'intentar "arribar a un pacte d'Estat de la sanitat", i ha precisat que el debat se centra en la "necessitat de veure com farem sostenible no només financerament sinó en qualitat aquest Sistema Nacional de Salut".

Així mateix, ha precisat que havia plantejat al Consell Interterritorial la "necessitat d'agilitzar els tràmits d'homologació dels títols d'especialista" dels professionals sanitaris.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.