Societat

El Govern amplia en 13 milions les ajudes al lloguer a persones en risc

Societat

La Generalitat ha aprovat avui ampliar en tretze milions d'euros el pressupost d'ajudes destinades a pagar el lloguer d'habitatges de persones amb ingressos molt baixos i que es troben en situació de risc d'exclusió social, ha informat el govern català.

Amb aquesta ampliació, el pressupost total de subvencions arriba als 39 milions d'euros, fet que suposa un increment del 30 per cent respecte a la convocatòria de 2007 que va fixar l'ajuda mitjana mensual en 188,60 euros.

La mesura aprovada avui respon a la voluntat de la Generalitat de "complir els compromisos" del Pacte Nacional de l'Habitatge per donar cobertura a 30.000 llars, incloent les ajudes de la renda bàsica d'emancipació, segons que ha explicat el govern català.

Les subvencions al lloguer d'habitatges tenen com a objectiu ajudar a famílies amb ingressos 2,5 vegades per sota de l'indicador públic de renda d'efectes múltiples (IPREM) a pagar la renda de les seves llars en el cas que el cost del lloguer suposi el 30 per cent dels seus ingressos.

Les ajudes de la Generalitat també estan destinades a les famílies els ingressos de les quals estan 1 vegada per sota de l'IPREM, fixat en 552,44 euros pel Parlament de Catalunya el passat 4 de juny.

La convocatòria de 2007 va permetre subvencionar la renda mensual de 13.913 llars, 6.610 de les quals ja s'havien beneficiat anteriorment de les ajudes i 7.303 ho van fer per primera vegada.

Poden optar a les ajudes les persones més grans de 65 anys i titulars de contractes de lloguer amb pròrroga forçosa, així com els arrendataris de llars administrats per Adigsa, l'empresa pública del departament de Medi Ambient i Habitatge que administra i gestiona els habitatges socials públics de la Generalitat.

També poden optar a les subvencions els titulars d'un contracte de lloguer obtingut o supervisat mitjançant les borses integrades a la Xarxa de Mediació per al Lloguer Social i els joves de fins a 35 anys amb ingressos mínims als 5.500 euros anuals que hagin signat un lloguer o l'hagin fet supervisar mitjançant borses de joves d'habitatge.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’emigrant barceloní té 30 anys

Barcelona
Miquel Brugat Vilanova
Alcalde de Peralada (Junts per Peralada i Vilanova)

“Hem hagut de frenar molts projectes arran de la sequera”

Peralada
societat

Barcelona destinarà 130 milions d’euros al nou Pla estratègic de ciència i innovació, el doble que a l’anterior

Barcelona
URBANISME

17,4 milions d’euros per renovar el túnel de la Rovira

bARCELONA

Presenten al·legacions a la modificació del PGOU del Campus de Salut

GIRONA
SOCIETAT

L’Ajuntament de Manresa condemna l’agressió transfòbica a l’estadi del Congost

Manresa
Cultura

Mor Josep Falguera, fundador de la companyia tèxtil Grup Falguera

HABITATGE

Un jutge reconeix el dret a compra de 168 pisos de lloguer assequible propietat d’Inmo Criteria

l’hospitalet de llobregat
TRANSPORTS

L’EMT introdueix el pagament amb targeta i mòbil als busos

Tarragona