Societat

Microsoft tanca 4 blogs que inciten a l'anorèxia

Tecnologia

L'Agència de Qualitat d'Internet, IQUA, ha aconseguit que Microsoft tanqui quatre pàgines personals d'Internet, allotjades a la seva comunitat de blogs Windows Live Spaces, que promovien l'anorèxia i la bulímia.
Segons ha informat avui l'associació, el responsable de Hotmail, Messenger i Spaces de Microsoft per a Espanya, Jaime Esteban, agraeix a l'agència "l'advertència sobre els esmentats continguts, que efectivament infringeixen totes les normes sobre continguts creats pels usuaris i visibles en els nostres llocs".

Esteban ha confirmat el tancament de les pàgines i el bloqueig dels seus autors, esperant que aquest sigui un incident aïllat, i ha invitat l'IQUA a tornar a contactar amb Microsoft "si es torna a detectar qualsevol contingut objectable".

De la seva banda, el president d'IQUA i exdirector de mitjans i serveis de difusió audiovisuals, Santiago Ramentol, ha assenyalat que es "mostra molt satisfet per la decisió de la companyia, ja que la universalitat i la falta d'unes lleis globals que en reglamentin l'ús dificulten la nostra feina".

IQUA també informa que aquesta és la primera ocasió en què una empresa proveïdora de pàgines personals porta a terme un tancament sense necessitat de mediar una ordre judicial.

Altres companyies a les que s'havia sol·licitat la retirada de pàgines amb continguts que podien ser nocius per a joves i adolescents, com Google o Hispavista, han expressat que, basant-se en la llibertat d'expressió, només faran modificacions o supressions en compliment de decisions judicials, segons IQUA.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.