Societat

Entre un 50 i un 70% dels nens espanyols són fumadors passius

Entre un 50 i un 70% dels nens espanyols viuen en un ambient de tabac, ja sigui perquè fumen els pares o perquè ho fa la persona responsable de la seva cura, segons assenyala l'estudi europeu Eurobarometer, dedicat a les actituds dels europeus davant del tabac, presentat en el IV Curs Expert en Tabaquisme de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR), celebrat a Barcelona entre el 18 i el 22 de febrer.

Segons l'estudi, l'Estat espanyol registra un dels percentatges més elevats de la UE de persones que fumen davant dels seus fills (52%). A més, està al capdavant en el nombre de persones que fumen a casa seva (92%). Els resultats d'aquest estudi també revelen que un 77% dels consumidors de tabac fumen en presència de dones embarassades i que tan sols un 63% ho fa mentre està sol.
Les dones, les persones a l'atur i els pensionistes són els que tenen més hàbit de fumar mentre estan sols. El 85% dels fumadors ho fan en companyia de no-fumadors, un 25% dels consumidors de tabac fumen al cotxe i d'entre aquests, el 9% admet que ho fa en presència dels seus fills.

Aquestes dades, per als experts, demostren que cal que la prevenció contra el tabac formi part dels programes educatius de les escoles. En aquest sentit, el coordinador d'aquesta àrea especialitzada de SEPAR, el doctor Juan Antonio Riesco, ha confirmat que "aquest tipus d'ensenyaments no formen part del programa educatiu en el 24% dels centres espanyols, ni dels continguts del 70% de les diferents matèries". A més, "els centres d'Educació Secundària són els que menys continguts i ensenyaments antitabac imparteixen"


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona

Una avaria deixa sense aigua les urbanitzacions Font Bona i Selva Brava

LLAGOSTERA
societat

Una incidència tecnològica global afecta l’aeroport del Prat, el 061 i diversos hospitals

barcelona
SOCIETAT

Repunt de furts a Lleida i preocupació per l’aparició d’armes blanques en aldarulls

Lleida

Dos denunciats per un abocament il·legal enmig del bosc

BESCANÓ