Societat

Arrenca a Mèxic la XVII Conferència Mundial sobre la SIDA

Món

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ratificarà avui a Mèxic, en la sessió inaugural de la XVII Conferència Mundial sobre la SIDA, el compromís total de l'Estat espanyol en la lluita internacional contra aquesta malaltia.

Fernández de la Vega intervindrà en l'acte inaugural d'aquesta conferència juntament amb el president mexicà, Felipe Calderón, el secretari general de la ONU, Ban Ki-moon i l'expresident dels Estats Units, Bill Clinton.

El govern espanyol ha expressat en nombroses ocasions la prioritat que dóna a la lluita contra aquesta malaltia i el passat més de novembre, amb motiu del Dia Mundial de la SIDA, va fer pública una declaració en la que es comprometia amb aquesta lluita i a situar-la entre els elements fonamentals de l'acció exterior. A més, l'Estat espanyol va signar la Declaració de l'Assemblea General de Nacions Unides de 2001, que va ser renovada al 2006. En aquesta declaració s'estableix la necessitat d'un lideratge fort dels governs per fer front a l'epidèmia de la SIDA, proporcionant els recursos per a l'accés universal als tractaments i a les mesures de prevenció.

En aquesta línia, el govern va garantir una aportació al Fons Global de lluita contra la SIDA, la tuberculosi i la malària de 600 milions de dòlars per al període 2008-2012.

Fernández de la Vega estarà acompanyada a Mèxic pel ministre de Sanitat espanyol, Bernat Soria, així com per les secretaries d'Estat per a Iberoamèrica, Trinitat Jiménez, i de Cooperació Internacional, Soraya Rodríguez.

De forma prèvia a la sessió inaugural, mantindrà reunions amb el director executiu d'ONUSIDA, Peter Piot, i amb representants d'organitzacions no governamentals de la xarxa Tenim SIDA.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.