Societat

Uns 50.000 professors faran vaga aquest dijous contra la futura llei d'educació de Catalunya, segons els sindicats

Uns 50.000 professors catalans faran vaga aquest dijous contra la futura llei d'educació de Catalunya (LEC), segons les previsions dels principals sindicats d'ensenyament, que confien que la manifestació unitària de demà contra aquesta normativa en diferents ciutats catalanes serà "molt massiva".

La portaveu del sindicat majoritari al sector, USTEC-STEs, Rosa Cañadell, ha vaticinat en unes declaracions que el seguiment de la vaga superarà el 85% a primària i que pot arribar al 100%, mentre que a secundària rondarà entre el 60% i el 70%.

Cañadell confia que la manifestació, a la qual està cridada tota la comunitat educativa no universitària, serà "molt massiva", ja que tindran també el suport dels sindicats d'estudiants. "Als instituts on els professors no facin vaga, la faran els alumnes, que aniran a la manifestació", ha assegurat.
Fonts de CCOO i Fete-UGT de Catalunya, que també han cridat l'escola privada a la mobilització, han explicat que el seguiment en aquest sector no es podrà conèixer fins al mateix moment de la vaga, ja que les dades que proporcionen els col·legis concertats i privats són "parcials", però han calculat que rondarà el 30% o el 40%, un seguiment més baix que a les escoles públiques.

El portaveu de Fete-UGT, David Medina, ha explicat que el seu sindicat xifra el seguiment de les escoles públiques en un 60% a secundària i un 80% a primària, motiu pel qual ha assegurat que se superaran els 50.000 mestres en vaga.

Per a la vaga, la conselleria de Treball ha decretat uns serveis mínims d'un professor per cada quatre classes a educació infantil i primària, de 3 a 12 anys, i, als centres amb alumnes de fins a tres anys, haurà de treballar un 25% de la plantilla. Segons Fete-UGT, es tracta d'uns requeriments "abusius".

Les manifestacions unitàries se celebraran simultàniament a les 12 hores a les quatre províncies catalanes. A Barcelona tindrà lloc a la plaça Universitat; a Lleida, als serveis territorials d'Educació (carrer Pica d'Estats); a Girona, a la seu de Governació (Jaume I) i, a Tarragona, hi haurà dues manifestacions, una a la ciutat, a la plaça Imperial Tarraco, i una altra, a Tortosa, davant dels serveis territorials d'Educació.

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha advertit en declaracions a TV3 que els sindicats no poden plantejar les seves demandes "com una amenaça" i els ha recordat que "les lleis no es negocien amb ningú sinó que les aprova el Parlament".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.