Societat

Figueres activa el Pla de Protecció Civil en fase d’alerta per l’onada de calor

Figueres ha activat avui en fase d’alerta el DUPROCIM, el Pla de Protecció Municipal per donar resposta a l’onada de calors dels propers dies. De manera coordinada, amb tots els serveis municipals, s’han acordat mesures per encarar la pujada de temperatures i protegir, principalment, els col·lectius més vulnerables. Així doncs, a partir d’avui s’activaran les següents mesures.

S’instal·laran dos punts d’hidratació a la via pública, que se sumen a les fonts d’aigua potable que ja hi havia a la ciutat i es repartirà de forma gratuïta aigua al bus urbà. D’altra banda, no es realitzaran activitats esportives a l’aire lliure i els Centres Cívics de la ciutat obriran fins a les sis de la tarda com a refugis climàtics. Un altre refugi climàtic serà la Biblioteca Fages de Ciment, la qual estarà oberta de 9:30h a 13:30h i de 16:30h a 19:30h. Finalment, s’habilitarà el menjador social perquè les persones sense llar puguin fer-ne ús i s’obrirà el Centre Social Joaquim Vallmajó, un menjador social en qualitat de refugi climàtic de les 11 del matí a les 7 de la tarda.

Totes aquestes mesures excepcionals aniran acompanyades d’una sèrie de recomanacions per a tota la població, com evitar sortir al carrer en hores de màxima calor i no fer activitat física a hores de sol. Es recomana també refrescar-se i hidratar-se sovint i evitar trajectes en cotxe en les hores de més calor; així com no deixar mai al cotxe a infants, persones fràgils o mascotes amb les finestres tancades. Per a més consells, recomanen visitar la pàgina web del departament de Salut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.