Societat

Detenen cinc membres més dels Casuals, la facció més violenta dels Boixos Nois

Els Mossos asseguren que ha aconseguit “escapçar” una de les organitzacions criminals més perilloses de Catalunya, amb 33 detinguts des del juny

L’operatiu contra l’organització criminal continua obert

Accions violentes en el món de l’esport que combinen de forma simultània amb extorsions, narcotràfic, control sobre plantacions de cànnabis, segrestos i activitats connexes.Aquest és el perfil dels Casuals, un grup vinculat al FCB considerat dels més violents si perillosos de Catalunya i que els Mossos d’Esquadra assegura que ha aconseguit “escapçar” i frenar l’escalada criminal dels últims anys. Les últimes cinc detencions s’han produït entre el 26 de juny i el 7 de juliol, segons un comunicat emès aquest matí per la policia autonòmica, que va obrir una operació contra ells, l’anomenada operació Hidra el passat 9 de juny. Fins ara han aconseguit detenir un total de 33 persones i l’operatiu continua obert, assenyalen les mateixes fonts.

Dels cinc, tres estan relacionats amb incidents greus i pertanyen a noves generacions del hooliganisme, actualment en auge a Europa, per ampliar les seves accions criminals i incrementar el seu finançament. Els altres dos estan relacionats amb un delicte de segrest. Les detencions s’han fet entre el 26 de juny i el 7 de juliol, segons informa la policia catalana i amb elles el balanç de detinguts des de l’operatiu del juny s’eleva fins a 33 i s’ha “escapçat” .

No es descarten noves detencions. De fet, el qui és considerat el cap de l’estructura criminal continua també pendent de localització i detenció.

Des de l’inici de l’peratiu, no s’ha tingut coneixement de cap fet delictiu vinculat amb l’organització criminal i assenyalen que, a hores d’ara, la capacitat de reorganització dels Casuals FCB és “força limitada”.

La facció Casuals dels Boixos Nois es relaciona en l’àmbit criminal per primera vegada l’any 2004. Fins aleshores, els registres policials només vinculaven als seus membres amb accions violentes en els espectacles esportius però van fer un salt cap a la pràctica d’activitats criminals més complexes.

L’estratègia de Casuals va modificar-se al llarg dels anys. A principis del 2009, els Mossos van detectar com diverses empreses dedicades a l’oci nocturn i la restauració estaven rebent amenaces, extorsions i agressions per membres dels Casuals. L’objectiu era crear un clima de por i obligar-los a comptar amb personal de seguretat imposat per l’organització per controlar amb les portes i l’eventual introducció de substàncies estupefaents als locals afectats.

A banda, es va detectar un degoteig de fets delictius com lesions greus, amenaces i tràfic de drogues així com una resistència negativa per part de víctimes i testimonis a l’hora de col·laborar en denunciar els fets o identificar-ne els autors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia