Societat

Banyoles presentarà els tres nous capgrossos durant la festa del barri de Mas Palau

El barri de Mas Palau celebra aquest cap de setmana la seva festa amb una dotzena d’activitats dirigides a tots els públics amb la plaça del Canigó i el carrer Sant Narcís com a epicentres. D’entre totes les activitats destaca la presentació en societat del nou capgròs del barri la Bernarda el dissabte 15 de juliol.

Les activitats populars de caràcter cultural i social seran les principals que, l’Associació de Veïns de Mas Palau, han organitzat per celebrar la festa del barri. El tret de sortida serà demà dijous a les 20:30 hores, amb un curset intensiu per aprendre a ballar sardanes i una posterior ballada a càrrec de la Cobla Santa Maria de Blanes.

Des de la renovada Associació, Angie Lladó i Joan Fontbernat, han destacat que “Mas Palau és un barri en transformació, que es renova amb nous veïns que vénen a viure al barri i des de la nova junta hem volgut fer una festa amb quatre dies d’activitats pensades per a totes les edats”.

D’altra banda, el gruix d’activitats es viuran el dissabte dia 15, on a les 6 de la tarda es faran tallers de castelleres a càrrec de la Colla Castellera els Esperxats de l’Estany. La proposta destacada serà la cercavila amb la faràndula i la colla gegantera que s’iniciarà a les 19:45 hores des de la plaça Cervantes i amb final a la plaça Canigó. Precisament, en aquest punt tindrà lloc la presentació de la Bernarda i es triarà el nom dels dos nous capgrossos. El nou capgròs s’ha treballat a partir de la documentació històrica a l’arxiu municipal i pretén recordar la figura de Bernarda de Palau, la primera hereva del Mas Palau, que també dona nom al barri.

El primer tinent d’alcalde, Jordi Congost, ha valorat “les festes de barri pel què suposen de cohesió social, de reforçar el teixit de barri i d’impuls de la cultura popular”. Per la seva banda, Ariadna Llop, regidora de Participació del consistori ha felicitat “el nou impuls que ha pres la Festa del Barri de Mas Palau”.

Finalment, la festa conclourà el diumenge 16 de juliol amb un concert d’havaneres a les 19:30 hores i, seguidament, el llançament de petards a la plaça Canigó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia