Societat

Un de cada quatre casos d’LGTBI-fòbia del 2022 van ser agressions físiques

L’Observatori contra l’Homofòbia va registrar 237 incidències, un 16% menys que el 2021

Una de cada quatre incidències registrades l’any passat per l’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) van ser agressions físiques. Aquest ha estat un dels aspectes destacats del darrer informe sobre l’èstat de l’LGTBI-fòbia a Catalunya presentat aquest matí per l’Observatori contra l’Homofòbia. Segons l’informe, l’any passat es van denunciar 237 incidències per situacions discriminatòries a tot Catalunya, una xifra que està per sota de la registrada l’any passat (un 16,5% menys.La província de Barcelona aglutina concretament, més de la meitat de les denúncies, amb 164 casos.

Del total, un 24,9%, (59 casos) ha estat agressions físiques,una xifra que des de l’Observatori es considera “alarmant”, que precisen que la majoria d’agressions físiques inclouen també agressions verbals i amenaces.

Les agressions verbals, en segon lloc, representen el 23,2% del total, seguides de les mostres d’odi i exaltació (20,3%). També hi ha denúncies d’amenaces, assetjament, odi o exaltació o tracte inadequat.

Pel que fa al perfil dels denunciats, més de dos terços (66,5%) són homes gais, seguit de les dones trans (10,6%), lesbianes (10,1%), no binàries (6,7%), homes trans (2,8%) i persones bisexuals (1,7%).La mitjana d’edat és de 32,6 anys.

Els mesos amb més incidències van ser març, maig i juny, coincidint amb jornades o períodes en què hi ha hagut esdeveniments per visibilitzar el col·lectiu LGTBI.

El president de l’OCH, Eugeni Rodríguez, a l’ACN, ha demanat polítiques públiques amb respostes “contundents” per revertir l’odi vers les persones LGTBI i més en un context actual “en què hi ha un perill real que el feixisme i l’augment de l’extrema dreta pugui retallar de forma infame tots els drets i llibertats”.

clòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia