Societat

“Per sopar? Tot ocupat”

Gastronomia

Si alguna empresa, un grup de companys de feina o una colla d’amics volen buscar un restaurant de Barcelona per fer un sopar o un dinar de Nadal i encara no s’han començat a moure, francament ho tenen difícil. Ara mateix, per a les dates més buscades, que són el divendres 14 i el divendres 21 de desembre, ja no queda res. O pràcticament res.
La immensa majoria de restaurants tenen reservades aquestes dates tant per sopar (especialment) com per dinar des de fa moltes setmanes. Per aquests dies i alguns altres que també estan molt sol·licitats (especialment els dijous 13 i 20), ara mateix quasi només queden taules soltes o per a grups més petits.

Ca la Nuri, que té un establiment a l’Eixample i un altre a la platja, va començar a rebre reserves a l’octubre. “Les empreses es comencen a bellugar abans que els grups d’amics. A l’octubre moltes ja fan reserves. Els grups de companys de feina comencen a reservar al principi de novembre”, explica la Meritxell Marull, una de les responsables de l’establiment.

Siguin empreses o siguin particulars, una de les demandes principals dels clients és negociar “un preu tancat”. “La gent prefereix pagar més, però que hi entri tot”, diu Marull. Aquest restaurant, que té ple fins i tot els dies de la setmana del 10 al 17 i pràcticament ja només li queden “forats” els dilluns, té dos menús, un de 40 euros i un de 70. En tots dos s’inclouen elements que “fan” Nadal: gambes i escamarlans i pastissos de torró i de Suchard.

Reserva des del juliol
En Quim Marquès, xef i propietari del Suquet de l’Almirall, el famós restaurant especialista en arrossos i peix de la Barceloneta, ho té tot ple pels dies 13,14, 20 i 21. Dinars i sopars. Una de les taules, la té reservada des del juliol, tot i que la majoria de grups van començar a encarregar al principi de novembre. “Però ja m’ho sé... ara vindran totes les presses, començarà a venir gent com boja a buscar forats i s’acabarà omplint absolutament tot”, diu amb experiència.

El Suquet de l’Almirall, que té dos pisos, deixa el de dalt per a petits grups. “Perquè puguin continuar venint els clients de sempre i, si han de compartir espai amb un grup, que no en sigui un de gaire nombrós”, explica. Quim Marquès també diu que la majoria de grups volen un preu tancat. “Sigui el que sigui, però tothom vol saber de què ha de morir”, explica. Té menús de 45, 50 i 60 euros.

Combinacions possibles
Com en Quim Marquès, el xef Quim Hernández, del Comiols del carrer Madrazo, també posa molta cura a agafar grups que li ocupin tot el restaurant (un o dos) o agafar grups no gaire nombrosos, de 16 persones màxim, per no incomodar les taules de 4-6 persones de clients més habituals que també reserven aquests dies. Ara mateix el Comiols pràcticament també ho té tot ple, però encara disposa de forats i combinacions possibles.

De fet, actualment la majoria d’empreses ja han reservat, però alguns grups de treballadors van bojos intentant trobar algun local a Barcelona on poder celebrar les festes. Ho tenen difícil si no troben un forat per aquesta setmana que ve o l’altra, vigília de pont. “Els sopars de Nadal estan consolidats. És una tendència que augmenta”, afirma Gaietà Farràs, president del Gremi de Restauradors de Barcelona, que confirma que també augmenta celebrar el dia de Nadal en família en un restaurant.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un nou sistema per suplir les mamografies, a prova a Vall d'Hebron

Barcelona

L’autisme en positiu

Girona

Ja són 200 estudiants excel·lents amb pocs recursos econòmics els qui accedeixen a la universitat amb les beques de grau de la Fundació “la Caixa”

SOCIETAT

En favor de Caterina, acusada de bruixeria

Barcelona

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona