Societat

Desarticulen una secta psicoterapèutica a Castelló amb més d’un centenar de víctimes

Detingudes tres persones per presumptes delictes d’agressió sexual i associació il·lícita, entre altres

Entre els integrants de la secta hi ha joves de Tarragona i Barcelona

La família del Alma és el nom de la secta psicoterapèutica que la Guàrdia Civil ha desarticulat a la Pobla Tornesa (Castelló). Havia aconseguit captar un centenar de víctimes, entre Tarragona, Barcelona i Castelló, la majoria joves d’uns vint anys, que eren sotmeses amb rituals de xamanisme amb drogues que anul·laven la seva voluntat i havien de pagar més de 10.000 euros com a mostra de fidelitat.

Durant l’operatiu han estat detingudes tres persones, acusades d’associació il·lícita, intrusisme laboral, un delicte contra la salut pública, agressió sexual i revelació de secrets.

La investigació policial va iniciar-se amb la denúncia dels pares de dues de les víctimes.Segons fonts policials, l’organització es presentava com un grup de psicoteràpia convencional des de feia anys i s’havia instal·lat recentment en un xalet ubicat al municipi castellonenc de la Pobla Tornesa. En els rituals del xamanisme s’utilitzaven drogues, mescal i substàncies al·lucinògenes per posteriorment practicar nus col·lectius o teràpies sexuals. La investigació apunta que en alguns casos, aquestes pràctiques es feien en contra de la voluntat dels participants i presumptament s’haurien produït agressions sexuals.

La majoria de membres, d’uns vint anys d’edat, eren captats per persones de confiança de l’organització i es trobaven en un estat anímic baix. La líder de la secta utilitzava tècniques de control, manipulació, persuasió i dependència emocional.

Els tres detinguts han passat a disposició del Jutjat d’Instrucció número 3 de Castelló, el qual ha dirigit la investigació policial. L’operatiu ha estat liderat pel grup d’agents del Grup d’Informació de la comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona, de la prefectura d’Informació i la comandància de la Guàrdia Civil de Castelló.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia