Societat

La vaga d'autobusos de Barcelona es manté per als dies 2, 3 i 4 gener

TMB reafirma la seva proposta de negociació al comitè d'empresa d'autobusos i demana que es desconvoqui la vaga

La vaga d'Autobusos de Barcelona es manté per als pròxims dies 2, 3 i 4 de gener en persistir les discrepàncies entre TMB i els sindicats CGT i ACTUB, convocants de les aturades, en acabar sense acord una nova reunió celebrada avui entre les dues parts.

A la reunió hi han participat, a més de l'empresa i els dos sindicats convocants de la vaga -CGT i Actub-, els altres sindicats que integren el comitè d'empresa, que són CCOO, UGT i el Sindicat Independent de Treballadors (SIT).

El vicepresident executiu de TMB, Dídac Pestaña, diu que l'empresa està disposada a abordar amb el comitè d'empresa la implantació del reial decret 902/2007 sobre el temps de treball dels conductors, una de les principals reivindicacions dels sindicats.

L'empresa també vol iniciar la negociació prevista a l'article 22 del conveni col·lectiu sobre els descansos dels conductors i les garanties de prestació del servei de cap de setmana.

La proposta de TMB presentada avui a la taula de negociació incloïa un calendari de reunions, la primera de les quals havia de tenir lloc dimecres que ve dia 2 i la segona divendres dia 4, així com en setmanes successives, amb la condició de desconvocar les aturades.

"Estem oberts a negociar tot -ha afirmat Pestanya-, inclosos descansos, perquè a més el conveni ho permet, però els sindicats convocants volen resultats abans de negociar".

Per la seva banda, el president del comitè d'empresa, Saturnino Mercader (CGT), ha indicat a Efe que TMB ha presentat avui un calendari de reunions "sense contingut ni compromisos" i que, en concret, no s'ha pronunciat sobre si l'aplicació del citat reial decret suposa una reducció de jornada.

En persistir el desacord, la vaga ja convocada per als dies 2, 3 i 4 de gener pròxims es farà amb els mateixos serveis mínims que els dels dies laborables del desembre passat.

Així, circularan entre les 06.30 i les 09.30 hores el 50% del servei en totes les línies regulars, un percentatge que s'elevarà al 60% entre les 17.00 i les 20.00 hores, segons estableix el decret de serveis mínims de la Generalitat.

En aquestes franges d'horaris també circularà un vehicle en cada línia de bus del barri i la resta del dia es donarà un 25% del servei en les línies 9, 11, 13, 21, 24, 63, 65, 92, 95, 109, 157 i Parc Montjuïc, amb intervals no superiors als 30 minuts, i atès que circulen per barris allunyats del metro.

CGT i ACTUB, els dos sindicats convocants, han emplaçat els conductors a una nova assemblea per a dimecres que ve a la sala d'actes d'un col·legi religiós del centre de Barcelona.

D'altra banda, els quatre treballadors de TMB que avui han començat una vaga de fam per donar suport a la negociació continuaran amb la protesta fins a les 20.00 hores d'avui, ha confirmat Saturnino Mercader.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Girona torna a recordar la revolta d’Stonewall amb una nova placa

girona
Societat

Inauguren un faristol a la Rambla en record de la primera manifestació LGTBI de l’Estat

Barcelona
Societat

Homenatge a una persona sense llar morta fa poc a Badalona

Badalona
administracions

SOM Roses reclama recuperar els plans de millora de la circulació

roses

Nou projecte per posar un vitrall dissenyat per Rafael Masó a l’església

verges
Infraestructures

Demores a l’aeroport del Prat per una línia de tempestes

Barcelona

Celrà recorda l’antifeixista Guillem Agulló amb un parc i una escultura

celrà
Urbanisme

Barcelona aprova un pla urbanístic que situa els nous tanatoris prop dels cementiris

Barcelona
Urbanisme

Barcelona remodelarà els jardins del Doctor Fleming

Barcelona