Societat

Support-Girona acull professionals de Malta per compartir experiències en suport social

L’agència pública maltesa Agenzija Sapport visita Support-Girona per conèixer les seves pràctiques en l’atenció a persones amb discapacitat i promoció de la vida independent

L’agència pública del Govern de Malta, Agenzija Sapport, ha iniciat un programa de visites d’estudi a Support-Girona, entitat dedicada a l’atenció de les persones amb discapacitat. Els professionals maltesos tenen com a objectiu conèixer les pràctiques de Support-Girona en matèria de suport social i presa de decisions per a una vida independent.

La primera visita d’estudi ha estat realitzada per quatre professionals maltesos, incloent-hi tres treballadores socials i una terapeuta ocupacional. Durant aquesta visita, han tingut l’oportunitat de conèixer de primera mà la filosofia de l’entitat gironina i altres experiències relacionades amb l’atenció a les persones amb discapacitat al territori. En la nota de premsa expliquen que programa de visites continuarà fins a finals d’any, amb cinc estades més programades. Els professionals maltesos podran interactuar directament amb persones amb discapacitat, que els explicaran com viuen i quins suports reben per a una vida independent a la comunitat. També visitaran altres organitzacions com la Fundació Ramon Noguera i l’Institut d’Assistència Sanitària, per conèixer pràctiques en l’àmbit de la discapacitat intel·lectual i la salut mental.

A més de les visites a les entitats, Support-Girona ha facilitat una trobada amb representants del Govern català, on la directora del Pacte Nacional per la Salut Mental, Magda Casamitjana, ha informat l’Agenzija Sapport de l’estratègia de la Generalitat i de com aquesta s’alinea amb les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), especialment amb l’ús de l’eina “Quality Rights”. Aquesta eina, dissenyada per avaluar i millorar la qualitat i els drets humans en els serveis de salut mental i suport social, està sent impulsada a Catalunya.

La cap de l’Agenzija Sapport, Maria Theresa Aquilina, ha destacat la motivació dels equips de Support-Girona en l’acompanyament a les persones amb discapacitat i la seva innovació en la creació d’espais per promoure la vida independent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.