Societat

Blanes farà una prova pilot amb busos llançadora des de la ciutat esportiva pel Concurs de Focs Artificials

El Pla de Seguretat i Emergències del 51è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava -comencen el 21 de juliol i acaben el 26 de juliol- s’ha presentat aquest matí. La principal novetat que presenta el pla és donar solució a un dels problemes amb què es poden trobar els assistents: trobar un lloc d’aparcament. Per això, l’Ajuntament de Blanes ha decidit fer una prova pilot en els dies que s’espera més afluència de públic, el 21 i 22 de juliol. La prova consistirà en enllaçar amb autobusos llançadora la zona habilitada d’estacionament de la ciutat esportiva Blanes -situada als afores del municipi- amb la terminal d’autobusos, que està a tocar del centre de la ciutat. El servei serà gratuït, i estarà reforçat per la seguretat d’un agent de la policia local i dos agents cívics. El servei es posarà en funcionament a les cinc de la tarda, i s’allargarà fins a dos quarts d’una de la matinada.

D’altra banda, per garantir la seguretat dels assistents, el pla multidisciplinar mobilitzarà cada nit prop de 300 efectius: agents de policia, bombers, protecció civil, tècnics sanitaris, així com equips de suport, emergències, intervenció i logística. Aleshores, s’han delimitat cinc grups d’actuació amb diferents tipus d’efectius: grup d’ordre, grup d’intervenció, grup logístic i el dispositiu marítim. Al grup d’ordre s’hi compten policia local, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i seguretat privada; i al grup sanitari hi són el comandament del SEM, Transport Sanitari de Catalunya, Creu Roja, servei de vigilància salvament i socorrisme de Protecció Civil, sanitaris mòbils i la col·laboració de SERVIMED. Per la seva banda el grup d’intervenció es circumscriu als Bombers de la Generalitat; el grup logístic l’encapçalen els serveis municipals; i al dispositiu marítim hi ha el servei marítim de la Guàrdia Civil, la unitat aquàtica dels Mossos d’Esquadra i el Grup de Recolzament d’Actuacions Especials de Bombers (GRAE).

El pla està dissenyat per la protecció civil de l’Ajuntament de Blanes.La presentació l’ha encapçalat l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, acompanyat dels caps de la policia local, Joan Garcia, i protecció civil, Josep Lluís Pouy, així com del sots-cap del cos de seguretat municipal, Javier Jarillo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia