Societat

TURISME

Mor als 90 anys Joan Aceña, un dels grans hotelers de Lloret de Mar

Era el propietari l’hotel Don Juan, un dels més grans de Catalunya, amb més de 800 habitacions

Joan Aceña i Puig (Santa Coloma de Farners) ha mort als 90 anys, segons ha confirmat el Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar. L’hoteler ha estat un dels grans referents de la Costa Brava. El 1972 va inaugurar l’Hotel Don Juan, un dels més grans de Catalunya amb 819 habitacions. També va construir un altre Don Juan a Lloret, al centre, i un altre a Tossa de Mar. “Va ser dels primers que va aprofitar la crida de la Costa Brava per portar xàrters de tot Europa al municipi”, recorda el president del gremi, Enric Dotras, que el considera un pioner dins el sector. Tot i que es va significar mai publicament sempre es va alinear amb els interessos del sector al municipi.

Malgrat que l’hotel Don Juan és gestionat des de l’any passat per la cadena hotelera Fergus, encara és propietat de la família, que ha continuat el negoci del pare. Sandra Aceña, de fet, forma part de l’actual junta del gremi.

La cerimònia de comiat ha tingut lloc avui a les 12 a l’església de Sant Romà de Lloret de Mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia