Societat

opinió

Quique Pérez

Explosions volcàniques a Blanes

La segona nit del concurs de focs d’aquest dissabte va anar a càrrec d’una empresa que aquest 2023 celebra precisament el 50è aniversari, Josman, d’Ourense. Per aquest motiu, van presentar la seva actuació amb el títol Blanes 20-23. Per separat, perquè és un costum seu no dir l’any sencer, sinó posar-ho per separat. Al principi de l’espectacle ens van sorprendre amb una secció de nonotirs amb trons seqüencials pujant pel perfil de la roca de sa Palomera.

Especialment impactants van ser els focs aquàtics, disparats als dos costats amb diverses seccions simultànies, van agradar molt al públic. En els darrers instants, abans de la traca final, ens va oferir una secció de kamur amb intervals de punta blanca molt sorprenents, que també va ser molt aplaudida i celebrada pel gran nombre d’espectadors que omplia la platja. Barrejaven els colors blanc i vermell, en homenatge a la bandera de Blanes, que també és d’aquests colors. Pel que fa a la traca final, va ser una manera de reivindicar-se a Blanes, amb una impactant explosió de llum, soroll i colors rivetejats per l’aplaudiment final que li va dedicar un públic entusiasta. Però sobretot cal destacar les explosions volcàniques que sorgien d’un indret inhabitual: darrere de l’emblemàtica roca de sa Palomera.

La Pirotècnia Josman, de Cambeo (Ourense, Galícia), és bastant nova en el món pirotècnic, ja que els seus inicis es remunten a la dècada dels anys setanta del segle XX, gairebé coincidint amb la gènesi del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, que organitzem a Blanes. El que ens va convèncer a la comissió tècnica que havíem de convidar-los a participar-hi són els espectacles que alguns de nosaltres hem tingut l’ocasió de poder admirar fora d’aquí.

D’altra banda, a Blanes sempre hem apostat per empreses que encara no han actuat aquí i que, després de fer-ho, han acabat triomfant arreu. És l’aposta que es fa cada any de donar una oportunitat. Per la seva banda, quan se’ls va escollir perquè vinguessin a actuar enguany, l’empresa va mostrar la seva satisfacció, per això entenc que s’han esforçat especialment amb la tirada de focs que han fet aquesta nit de dissabte, i el públic li ho ha reconegut en els moments més intensos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia