Societat

Una vintena de ferits lleus entre el públic del concurs internacional de focs d’artifici de Blanes

Cap de les persones ateses no va requerir hospitalització

L’Ajuntament estudiarà desqualificar la Pirotècnia Josman per haver-se saltat els protocols de seguretat

El certamen internacional s’atura aquest diumenge per les eleccions

Ensurt a la segona nit del 51è Concurs Internacional de Focs d’Artifici a Blanes. Una vintena de persones van haver de ser ateses dissabte a la nit per ferides lleus, segons ha confirmat aquest diari, després que restes de coets caiguessin sobre el públic situat a la platja i els carrers de la ciutat. Cap persona va haver de ser hospitalitzada. 

 L'Ajuntament de Blanes ha exposat avui, a través d'un comunicat, que un possible error de càlcul de l’empresa, la Pirotècnia Josman, va fer que diversos focs aquàtics arribessin on les normes de seguretat prohibeixen que ho facin: a la zona de públic. Més concretament, els efectes van caure a la part de la badia que dóna al Passeig Cortils i Vieta, a la zona centre. El pla de seguretat i emergències delimita estrictament la zona on els artefactes no poden arribar, tant pel que fa a la zona de terra com la de l’aigua, i aquests efectes, en concret, van acabar caient on no poden fer-ho. Per això, es sospita que hagi estat un error de càlcul i que l’empresa pirotècnica no mesurés prou bé la càrrega perquè el dispar no sortís de l’àrea on està permès que esclatin els focs d’artifici. Davant aquesta situació, s’ha obert una investigació que encapçala el màxim responsable del pla de seguretat i emergències, el cap de Protecció Civil de Blanes, Josep Lluís Pouy. En aquest sentit, el consistori ha anunciat que estudiarà desqualificar la Pirotècnia Josman, de Galícia, per haver-se saltat els protocols de seguretat al concurs de focs. 

A conseqüència del dispar, els serveis sanitaris que formen part del dispositiu de seguretat que es posa en marxa cada nit amb motiu del festival pirotècnic, van atendre un total de 20 persones. Totes presentaven ferides lleus, de molt poca consideració,

El concurs s’atura aquest diumenge per no coincidir amb la jornada d’eleccions generals.El certamen es reprendrà dilluns amb la Pirotècnia Valenciana, que va guanyar les dues anteriors edicions, la del 2022 i la del 2019. Dimarts actuarà la francesa ‘Mille et une Étoiles’ de Perpignan, que debuta al concurs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia