Societat

El parc de La Draga acull l’exposició “Patrimoni submergit en risc”

La mostra avalua l’impacte del canvi climàtic en els jaciments lacustres mediterranis

El Parc Neolític de la Draga acull des d’aquesta setmana l’exposició “Patrimoni submergit en risc. L’efecte del canvi climàtic global”. La mostra, que es podrà veure fins al 24 de setembre, avalua l’impacte del canvi climàtic en els jaciments lacustres mediterranis, com és el cas de La Draga.

A l’exposició s’hi explica el projecte “WOODPLAKE”, els objectius específics de la investigació en el cas del jaciment neolític de La Draga i també els primers resultats preliminars de l’estudi de la variació del nivell freàtic de l’estany. Amb la voluntat de donar a conèixer la problemàtica al públic general, la mostra s’ha instal·lat a l’exterior del parc perquè els vianants que hi passegin es trobin els plafons i descobreixin el seu contingut.

El projecte, que ha estat finançat en el marc del Joint Projects in Cultural Heritage Hub, està coordinat per la Universitat de Tuscia (Itàlia) i compta amb la participació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el CEA-Grenoble / ARCNucleart (França), l’Istituto Superiore per la Conservazione ed il Restauro (Roma, Itàlia), el Consell Superior d’Investigacions Científiques (IMF, Barcelona), el Museu Arqueològic de Banyoles i el Museu d’Arqueologia de Catalunya. L’exposició compta, a més, amb el suport de la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.