Societat

La Fundació de la Marató TV3 respon a les crítiques i finançarà 4 projectes d'investigació sobre fibromiàlgia

La Fundació per la Síndrome de les Fatigues Cròniques que lamentava que no es destinés cap ajuda als seus projectes

La Fundació de La Marató de TV3 ha assegurat avui que es destinarà part dels 6,5 milions d'euros recaptats en La Marató de 2006 a quatre projectes sobre la fibromiàlgia, en un comunicat que arriba després que des de la Fundació de la fibromiàlgia i la Síndrome de les fatigues cròniques critiqués ahir que l'entitat no destinés cap ajuda a projectes sobre la Síndrome de la Fatiga Crònica (SFC).

D'aquesta manera la Fundació ha respost, a través d'un comunicat, a les queixes expressades ahir per la Fundació per a la fibromiàlgia i la Síndrome de les Fatigues Cròniques que lamentava que no es destinés cap ajuda a projectes sobre la SFC i que estava signat pels doctors Fernández Solà i García-Fructuós.

Els doctors Fernández Solà i García-Fructuós, responsables de projectes sobre SFC, expressaven la seva indignació perquè la Fundació de La Marató de TV3 no donés suport a cap projecte sobre Fatiga Crònica "quan existia el compromís que s'inclouria específicament". Des de la Fundació de La Marató, per la seva banda, atribueix el comunicat per part de Fernández Solà al fet que el seu projecte no es trobés entre els seleccionats per rebre finançament.

L'objectiu de La Marató de TV3 de 2006 era el de recaptar fons per a la investigació del dolor, per trobar nous medicaments, noves estratègies terapèutiques i per descobrir les causes i els mecanismes del dolor.

L'entitat també ha remarcat que tots els projectes que es van presentar en el mes de febrer van ser avaluats en funció de la seva qualitat, metodologia i rellevància per 92 científics d'àmbit internacional especialistes en el dolor, dels quals cinc eren experts en Fibromialgia-Fatiga Crònica.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera