Societat

Banyoles posa en marxa activitats turístiques adaptades per a persones amb TEA

L’Ajuntament i Fundació Autisme Mas Casadevall col·laboren per oferir experiències inclusives

L’Ajuntament de Banyoles ha anunciat avui el llançament d’un programa d’activitats turístiques adaptades per a persones amb Trastorn de l’espectre autista (TEA), amb l’objectiu d’oferir experiències d’oci més inclusives per a aquest col·lectiu i les seves famílies.

Les activitats adaptades són fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Banyoles i el projecte TEAcompanyEM de la Fundació Autisme Mas Casadevall. Durant l’any passat, ambdues entitats van iniciar la tasca de desenvolupar activitats adaptades i, ara, el programa ha pres forma amb quatre propostes turístiques adaptades que formen part de la Guia d’activitats i visites guiades de Banyoles.

La regidora de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Banyoles, Anna Tarafa, ha destacat la importància d’aquest acord per ampliar l’oferta d’oci a la ciutat i arribar a més públics, incloent-hi les persones amb espectre autista, tant residents com visitants. El projecte TEAcompanyEM s’ha encarregat de preparar una guia visual per a cada activitat, que es pot consultar i descarregar des del web de Turisme Banyoles (de.banyoles.cat). A més, s’han habilitat opcions d’anticipació, com l’enviament de fotografies de l’espai on es durà a terme l’activitat o videotrucades, amb l’objectiu de proporcionar un acompanyament personalitzat als participants.

Aquestes activitats adaptades ofereixen una oportunitat per a les persones amb TEA de participar en tallers amb Sastres Paperers, on podran experimentar amb paper reciclat i altres materials reutilitzats, a més de conèixer els secrets d’un ofici artesanal i prendre consciència ambiental. També s’han adaptat visites guiades amb titelles que ofereix l’Escola de Natura, amb dues opcions centrades en les llegendes locals de Banyoles.

A més, coincidint amb les festes d’agost, està programat un taller familiar teatralitzat anomenat “Fem safareig,” organitzat per Kincakau. Aquest taller explicarà el funcionament dels recs de Banyoles i les tasques que les dones feien en aquesta activitat tradicional. La regidora de Polítiques Socials de l’Ajuntament, Ester Busquets, ha aplaudit aquestes iniciatives i ha destacat que aquest tipus de propostes s’ajusten als objectius de la nova àrea de Polítiques d’Igualtat, amb l’esperança de promoure activitats accessibles i inclusives per a tothom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia