Societat

Olot fa una crida per reunir més bicicletes per Bicis Actives

L’Ajuntament d’Olot fa una crida per reunir més bicicletes per a l’associació Bicis Actives, amb l’objectiu de restaurar i entregar bicis en desús a persones que les necessitin. Bicis Actives es tracta d’una iniciativa que va sorgir del teixit associatiu olotí l’any 2018 impulsada per Núria Social basada a recuperar bicicletes i cedir-les a participants sense recursos que formaven part de les activitats de l’EstiuCOOP.

L’any passat, amb l’ajuda de l’Ajuntament d’Olot, el projecte es va consolidar integrant Adad L’Encant i Aula Format. En aquests dos anys Bicis Actives ha aconseguit restaurar i entregar més de seixanta bicicletes a persones en situació de vulnerabilitat, potenciant un model de transport i mobilitat més sostenibles. Alhora, a través d’aquesta iniciativa, es promou un sistema d’economia circular que permet recuperar bicis en desús per dona’ls-hi una nova vida. A més, el projecte també permet que els alumnes de l’Aula Format puguin posar en pràctica els diferents coneixements apresos.

Les bicicletes cedides han estat destinades a infants que volien començar a aprendre anar en bicicletes, joves que requerien un mitjà de transport per poder arribar a l’institut, i persones adultes que les necessiten per poder-se desplaçar al seu lloc de treball. D’altra banda, s’han portat a terme cinc tallers de renovació i manteniment de bicicletes a diferents punts de la ciutat i una jornada formativa i pedalada a l’escola El Petit Plançó per informar i ensenyar als infants i joves la normativa de circulació i com moure’se en bicicleta per la ciutat.

Per poder optar a la cessió d’una bicicleta només cal que els sol·licitants estiguin avalats pel CASG o alguna altra entitat social integrada al programa. La bicicleta que es cedeix està identificada i numerada amb el distintiu del projecte i es lliura conjuntament amb un cadenat i un timbre de regal. Tant si disposeu de bicicletes en desús com si en necessiteu una; només cal que contacteu amb l’entitat Bicis Actives, que es troben al carrer Fluvià número 18, al local de Roba Amiga. El seu horari és de dilluns a dijous de 9 a 13 h i es pot contactar amb els responsables a través del correu [email protected] o el telèfon 623 57 36 90.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Cambra de Girona incrementa un 30% la formació

GIRONA

Manifestació de treballadors del servei municipal de neteja

BEGUR

El comitè d’empresa de Trambaix convoca aturades a partir de dilluns

Barcelona
judicial

L’Audiència Nacional ordena a la Guàrdia Civil que no destrueixi proves del 17-A

barcelona

Les obres del túnel de Roda de Berà interromprà la circulació de trens durant cinc mesos

Tarragona
Societat

Mor Jaume Grimalt, enginyer agrònom mallorquí

El ple de Mataró es compromet a crear un ens per defensar i promocionar la llengua

Mataró

Sancionen una exregidora d’ICV per haver penjat un cartell vetat de la Festa Major

RIPOLL

Els usuaris de Mataró Bus podran pagar en targeta i arribaran al Tecnocampus

Mataró