Societat

Els treballadors del sector de la dependència comencen avui una vaga indefinida per reclamar la negociació d'un conveni català del sector

Els treballadors del sector de la dependència comencen aquest dilluns una vaga indefinida per reclamar la negociació d'un conveni català del sector i millores laborals i mostrar la seva oposició a la posició de les patronals majoritàries, l'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) i la Unió Catalana d'Hospitals (UCH).

Aquesta mobilització està convocada pel sindicat UGT i no ha rebut el suport de CCOO de Catalunya, que ha lamentat que les patronals hagin desconvocat la Comissió Negociadora del Conveni de Geriatria de Catalunya.

El 3 de març els dos sindicats van convocar una jornada de vaga per reclamar la consecució del conveni català en aquest sector, així com millores laborals, i tots dos van considerar que la jornada havia estat un èxit.

Els treballadors començaran aquest dilluns a les 11.45 hores una manifestació per les Rambles, des de la plaça Catalunya fins al passeig Colom.

Fonts de la Conselleria de Treball han explicat que els serveis mínims acordats segueixen "la mateixa línia" que els de la vaga del 3 de març i que obliga els centres a disposar del mateix personal que un dia festiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.