Societat

El consum regular d'ibuprofè podria reduir el risc de patir Alzheimer

Les persones que van prendre l'analgèsic ibuprofè de forma regular durant com a mínim cinc anys va reduir el risc de patir Alzheimer en un 40%, segons un nou estudi publicat a la revista Neurology.

La troballa confirma els resultats d'altres estudis previs, encara que els experts alerten dels problemes gastrointestinals relacionats amb el consum a llarg termini d'aquests analgèsics.

William Thies, vicepresident de relacions científiques i mèdiques de l'Associació d'Alzheimer als Estats Units, en declaracions a l'edició digital del diari The Washington Post, insisteix que de moment les conclusions no són prou fermes perquè la gent comenci a prendre ibuprofè o un altre tipus d'analgèsics per disminuir el risc de demència. "La gent no hauria de prendre aquests medicaments només per prevenir l'Alzheimer" ha indicat l'expert, i ha afegit que les conseqüències no estan clares i els efectes secundaris són prou coneguts.
El nou estudi ha comptat amb la participació de 50.000 veterans de guerra nord-americans  més grans de 55 anys que han estat diagnosticats amb Alzheimer, així com 200.000 més que no pateixen cap tipus de demència. Els científics han analitzat dades sobre prescripció de fàrmacs del sistema de salut del departament d'Assumptes de Veterans durant un període de cinc anys.

El principal autor de l'estudi, Steven Vlad, ha subratllat que no saben exactament quin és el mecanisme que redueix el risc d'Alzheimer en els que han consumit de forma continuada ibuprofè. "Pot tenir a veure amb la reducció de la inflamació al cervell i la reducció d'un component de les plaques que caracteritzen l'Alzheimer, o algun procés no identificat", ha destacat.

El científic ha confirmat que s'estan fent investigacions per desenvolupar fàrmacs com l'ibuprofè però sense els efectes secundaris.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.