Societat

SOCIETAT

La Travessia del Port de Blanes aplega 360 nedadors

Un total de 360 nedadors van participar ahir a la 79a Travessia Popular del Port de Blanes, una de les proves esportives més concorregudes de la Costa Brava per la seva faceta festiva, ja que reuneix nedadors de totes les edats i condicions, més que competitiva. Laura Díaz, del CN Terrassa, i Marc Pou, del CN Mataró, van ser els més ràpids, amb un temps de 10.51 i 10.18 minuts, respectivament, per completar una distància de 900 metres, gairebé un quilòmetre. Els dos nedadors blanencs que van creuar l’arribada en primer lloc van ser Ricard Pujol i Ivette Bas. Els dos participants més joves van ser Andrea Gordillo, d’11 anys, i Caisano Delgado, de 9. Els nedadors més veterans van ser Quimeta Vidal, de 82 anys –amb moltes edicions consecutives nedant–, i Josep Moran, de 81. Gorka Mechín (12.03 minuts) i Anna Just (21.48 minuts) van ser guardonats amb el premi especial que correspon a la categoria adaptada. En aquest sentit també hi va participar un nedador invident, Héctor Botí, que va fer la travessia amb un acompanyant.

Per tercera edició consecutiva, els participants van realitzar la travessia amb el nou circuit que es va estrenar l’any 2019. El nou recorregut és circular, de manera que la sortida i l’arribada es fa des del mateix indret: la platja del centre de la vila, en lloc de fer l’itinerari lineal, que travessava la badia d’extrem a extrem.

La presència de meduses a l’aigua va fer requerir l’atenció sanitària de més d’un centenar de participants, però cap d’ells va tenir una lesió greu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.