Societat

La interconnexió elèctrica amb França estarà acabada el juliol del 2012 i serà soterrada

Molt Alta Tensió

La interconnexió elèctrica amb França estarà enllestida el juliol del 2012 i serà soterrada i amb corrent continu, segons ha avançat aquest dimecres Catalunya Informació citant fonts de la negociació entre els executius espanyol i francès.

El ministeri d'Indústria disposa des de dilluns de l'informe definitiu del coordinador europeu, Mario Monti, i preveu anunciar els termes de l'acord aquest divendres a la cimera hispanofrancesa que se celebrarà a Saragossa amb participació del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el primer ministre francès, François Fillon.

L'acord, segons aquesta informació, inclou les recomanacions de Mario Monti i descarta per al tram entre Santa Llogaia i Baixàs tant el cablejat amb corrent altern com una interconnexió submarina.

A més, preveu que es demani un informe per determinar les característiques tècniques del tram soterrat. El tram entre Sentmenat i Bescanó haurà d'estar a punt el juliol del 2009, mentre el que va de Bescanó a Santa Llogaia ho estarà el juliol del 2010.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.