Societat

Palamós renova la placa commemorativa del referèndum de Castell

La nova placa reafirma la conservació de l’espai natural de Castell i homenatja als defensors del paratge

Aquesta setmana s’ha instal·lat, a la platja de Castell, la placa commemorativa del 1r aniversari del referèndum popular realitzat l’any 1994 a Palamós i mitjançant el qual es va evitar la urbanització d’aquest destacat espai natural del municipi.

Es tracta de la substitució de la placa que hi havia fins ara i que amb el pas del temps s’havia anat deteriorant. Aquest element s’ubica al sud de la platja de Castell, al talús de pedra natural que hi ha al costat de les escales que connecten Castell amb el camí de ronda que condueix fins a S’Alguer. La nova placa és idèntica a la substituïda, dividida en dues peces, elaborada en acer corten i el text escrit amb làser.

Amb aquesta renovació es vol continuar perpetuant l’homenatge a totes les persones que varen contribuir a la lluita social que va permetre conservar l’espai natural de Castell, segons manifesta l’Ajuntament a través d’un comunicat. El referèndum de Castell, va tenir lloc el 12 de juny de 1994, on un 70% de la població va decidir votar que aquest paratge del municipi s’havia de protegir, i que calia requalificar aquest espai natural com a zona no urbanitzable. Amb aquesta renovació es va destacar la feina feta per una part de la societat palamosina integrada en l’entitat proteccionista “Salvem Castell”, que des d’un primer moment va impulsar un moviment cívic amb l’objectiu de lluitar per a la preservació de l’espai natural de Castell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia