Societat

societat

Preocupació a Blanes per la falta de socorristes a la platja

Les platges de Blanes tenen la meitat de socorristes que l’any passat. En concret, n’hi ha 13 dels 25 previstos, segons informa l’ACN. El motiu és que la borsa que cada any obre l’Ajuntament per contractar aquests professionals segueix oberta perquè no s’hi presenta prou gent. El problema és que la Generalitat obliga els socorristes a tenir el grau mitjà de salvament i socorrisme amb les pràctiques fetes i això deixa fora molts dels que podrien aspirar-hi. La costa blanenca ha estat vigilada des de fa molts anys per professionals que tenien un títol expedit per la Creu Roja o altres entitats, però això ja no és vàlid. La solució que ha trobat el consistori ha estat incorporar la figura de l’agent ciutadà, que vigila la platja i avisa el socorrista, si cal.

El problema és que aquest any s’han acabat les moratòries de la covid que permetien que personal amb un títol expedit, per exemple, per la Creu Roja, pogués fer de socorrista a Blanes. Ara el govern exigeix que es tingui un grau mitjà en salvament i socorrisme i obliga a tenir les pràctiques fetes. Això limita molt la capacitat de trobar personal i més per una feina de només tres mesos, encara que sigui amb contracte directe de l’Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.